Show simple item record

dc.contributor.advisorRUIZ ALVAREZ VILMAes_PE
dc.contributor.authorHUILLCA OCHOA, WILLIAM
dc.date.accessioned2024-01-17T13:57:53Z
dc.date.available2024-01-17T13:57:53Z
dc.date.issued2024-01-17
dc.identifier.citationAPAes_PE
dc.identifier.urihttp://repositorio.ulp.edu.pe/handle/ULP/76
dc.descriptionThe present investigation entitled: "SOCIO-CULTURAL AND ECONOMIC FACTORS IN RELATION TO THE CONSUMPTION OF PACO IN PALMA REAL DISTRICT OF ECHARATE, LA CONVENCION, CUSCO 2022", whose general objective was to determine how socio-cultural and economic factors are related to consumption de paco in the Palma Real area of the Echarate district, La Convención Cusco, 2022. The methodology developed was of a basic type, supported by a quantitative approach, of a non-experimental design. The scope of this work was correlational. The population of the present was made up of 16,500 inhabitants of the Palma Real area, an amount that was processed by means of a sample formula, resulting in a representation of 375 inhabitants. The results have evidenced the Chi-square value of p-value=0.000 < 0.05, thus finding a relationship between socio-cultural and economic factors with the consumption of paco in the Palma Real area. Therefore, it is concluded that socio-cultural and economic factors are significantly related to the consumption of paco in the Palma Real area of the Echarate district, La Convención Cusco, 2022.es_PE
dc.description.abstractLa presente investigación titulada: “FACTORES SOCIO CULTURALES Y ECONOMICOS EN RELACION AL CONSUMO DE PACO EN PALMA REAL DISTRITO DE ECHARATE, LA CONVENCION, CUSCO 2022”, cuyo objetivo general fue determinar de qué manera los factores socio culturales y económicos se relacionan con el consumo de paco en la zona Palma Real del distrito de Echarate, La Convención Cusco, 2022. La metodología desarrollada fue de tipo básico, apoyado en un enfoque cuantitativo, de diseño no experimental. El alcance de presente trabajo fue correlacional. La población de la presente estuvo conformada por 16 500 habitantes de la zona de Palma real, cantidad que fue procesada mediante una formula muestral, resultando una representación de 375 pobladores. Los resultados han evidenciado el valor de Chi cuadrado de p-valor=0,000 < 0,05, encontrando así una relación entre los factores socio culturales y económicos con el consumo de paco en la zona Palma Real. Por lo que se concluye que, los factores socio culturales y económicos se relacionan de manera significativa con el consumo de paco en la zona Palma Real del distrito de Echarate, La Convención Cusco, 2022.es_PE
dc.formatapplication/pdfes_PE
dc.language.isospaes_PE
dc.publisherUniversidad Líder Peruanaes_PE
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccesses_PE
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/es_PE
dc.sourceRepositorio institucional - ULPes_PE
dc.subjectFactores socio culturales y económicoses_PE
dc.subjectconsumo de pacoes_PE
dc.titleFACTORES SOCIOCULTURALES Y ECONÓMICOS EN RELACIÓN AL CONSUMO DE PACO EN PALMA REAL DISTRITO DE ECHARATE, LA CONVENCIÓN, CUSCO 2022es_PE
dc.typeinfo:eu-repo/semantics/articlees_PE
thesis.degree.disciplineEscuela profesional de Economíaes_PE
thesis.degree.grantorUniversidad Líder Peruanaes_PE
thesis.degree.nameEconomistaes_PE
renati.advisor.dni23965710es_PE
renati.advisor.orcidhttps://orcid.org/0009-0001-7581-4944es_PE
renati.author.dni43977625es_PE
renati.discipline311es_PE
renati.jurorPASACHE RAMOS MAXIMO FIDELes_PE
renati.jurorCUADROS TITO HENRY WASHINGTONes_PE
renati.jurorROJAS LUQUE ALEJANDROes_PE
renati.levelhttps://purl.org/pe-repo/renati/nivel#tituloProfesionales_PE
renati.typehttps://purl.org/pe-repo/renati/type#tesises_PE
dc.publisher.countryPEes_PE
dc.subject.ocdehttps://purl.org/pe-repo/ocde/ford#5.02.01es_PE


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess